Крайно време е да спрем с имитацията на електронно управление

„Крайно наложително е вече да стартира истинско е-управление. Досега всички правителства само имитират въвеждането му, като купуват скъпи системи, които не са взаимно свързани и не работят цялостно. Разнасят се едни папки от едни на други бюра, а “диктатурата на гишетата” пречи на бизнеса да се развива.” Това заяви кандидатът за депутат от Реформаторския блок в 24-и избирателен район в София Гроздан Караджов по време на предизборна дискусия по БНР. Основна цел на Реформаторския блок е да създаде по-добри условия за живот, работа и бизнес в страната, добави г-н Караджов. Според него именно бизнесът ще донесе нови работни места, което ще увеличи и доходите, и пенсиите, и ще доведе до растеж като цяло.

Раздаването на държавни пари на калпак е порочна лява политика, която никога не е водела до нищо добро. „Чудя се да плача или да се смея когато чувам, че левите защитават интересите на народа. Ако беше така, хората щяха да преливат от пари. А БСП ни вкарват на два пъти в национална катастрофа. И тази година за малко не ни вкараха в поредната криза – с опашките пред банките“, коментира Гроздан Караджов.

В програмата на Реформаторите стои и задачата за истинска съдебна реформа и свикването на Велико Народно събрание за създаване на по-гъвкава конституция. В обществото трябва да изчезне усещането за безнаказаност на властимащите. Това ще стане със спазването на ясни критерии при назначаването на всички кандидати за постове в прокуратурата, съда и полицията. По отношение на съда задължителна мярка е намаляването на правомощията на съдиите, за да се премине към работещо – и съвсем истинско – случайно разпределение на делата.

Разликата между популистите и десните е, че първите търсят как да похарчат повече пари, а десните дават възможност за развитие на частния бизнес и инициатива. Затова, гласувайте за нас, с номер 7 в бюлетината, ние знаем как да направим нещата, завърши дискусията вторият в листата на Реформаторския блок за 24 МИР-София Гроздан Караджов.

Advertisements

Отговори

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s