РЕФОРМАТОРИТЕ ВНЕСОХА СИГНАЛ В ПРОКУРАТУРАТА СРЕЩУ ПОЛИЦИЯТА

Реформаторският блок вчера е внесъл сигнал в прокуратурата за превишаване на правомощията на полицията по време на последните протести. Това съобщи в Новините на ТВ+ Гроздан Караджов, член на Гражданския съвет на Реформаторския блок. Поводът е събиране на личните данни на протестиращи на улица Шишман в столицата.

Според Гроздан Караджов записването на лични данни в тефтери от страна на полицаите е нарушаване на правомоцията им, а прокуратурата трябва да провери кой и защо е заповядал нещо такова на служителите на реда:

ГРОЗДАН КАРАДЖОВ ГРАЖДАНСКИ СЪВЕТ КЪМ РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК
Ние не търсим толкова вината на самите полицаи, колкото искаме чрез тях главния прокурор да достигне до главата, този, който е подписал подобна заповед или я е издал

Вероятният извършител на подобно деяние би трябвало да се търси на високи места във властта, допълни Караджов:

ГРОЗДАН КАРАДЖОВ ГРАЖДАНСКИ СЪВЕТ КЪМ РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК

И аз вярвам, че той е от ранга на или на министъра на вътрешните работи или на главния секретар. Единият от тези хора трябва да бъде привлечен по наказателно преследване и естествено, да освободи стола си.

За пореден път представителят на Гражданския съвет към Реформаторския блок обяви, че формацията подкрепя както протестите срещу кабинета Орешарски, така и студентските недоволства. Според Гроздан Караджов партиите от управляващата коалиция са загубили моралното си право да са във властта, така че предсрочни избори не са изключени.

Advertisements

Отговори

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s